Winkelmand
Totaal producten: 0
Totaal bedrag: € 0,00

Onderhoud

Iedereen weet het maar het gebeurt te weinig. Goed onderhoud van de schoen. Dit is eenvoudig te doen door ze regelmatig goed te poetsen. Je schoenen gaan daardoor vele malen langer mee en dat is precies wat je wilt. Waar het vaak verkeerd gaat is dat mensen bezuinigen op schoenpoets. Het is erg slim om goede schoenpoets te gebruiken voor maximale protectie. Je moet bijvoorbeeld geen synthetische schoenpoets gebruiken. Die zorgt ervoor dat het leer niet meer kan ademen en dan wordt de schoen enorm snel erg lelijk. Daarom adviseren wij schoenpoets van Collonil. Deze maakt gebruik van bijenwas en olie. Je hebt bescherming van binnenuit die ervoor zorgt dat de schoen vele malen langer mee gaat.

En dan? Poetsen op de juiste manier natuurlijk!

Eerst een paar simpele trucjes die vaak vergeten worden. Schoenen moeten namelijk altijd droog zijn als ze gepoetst worden! Laat ze nooit drogen bij de verwarming, dit maakt ze enorm snel lelijk! Het leer wordt hard en er kunnen barsten ontstaan in het leer. Je kunt wel oude kranten gebruiken om te drogen mocht er haast bij zijn. Stop deze in de schoen, de kranten trekken het vocht uit de schoen. Zijn ze helemaal droog? Ga dan als volgt aan de slag:

Stap 1: Poets de schoen schoon met een oude doek of een tshirt. Zorg ervoor dat al het vuil van de schoen af is. 
Stap 2: Gebruik een goede insmeer en poetsborstel. Breng een kleine laag aan en wrijf dit voorzichtig uit over de schoen.
Stap 3: Leg de schoen op een droge plek om ze een tijd te laten drogen. NIET bij de verwarming dus!
Stap 4: Borstel de schoen op met een borstel. En ze shinen weer als nooit te voren!

Heb jij de juiste nodigdheden niet in huis?